Cooperatiu Atlètic Terrassa


L’Escola Esportiva és un projecte Multiesportiu que desenvolupem des de l’Eina. 

 

Sota l’atenta supervisió de professionals qualificats nois i noies gaudiran en grups en funció de la seva edat d’una activitat formativa i educativa. Les famílies rebran tota la informació necessària de les activitats i podran en tot moment fer les consultes que considerin oportunes sobre l’evolució dels seus infants.

 

Les activitats esportives han esdevingut una de les tipologies d’activitats més demandades a les activitats extraescolars. Hi ha diversos factors que expliquen aquest augment de la demanda, factors tant externs com interns a la comunitat educativa.

 

Efectivament, cada dia els esports tenen una major presència als mitjans de comunicació, tant per la seva pràctica com pels beneficis per a la prevenció de les malalties cardiovasculars i cada dia més, amb la implantació del Pla Català, als centres educatius.


bàsquetfutbol salahandbolpatinatge
kOrfbAlvoleiBolhockeymultiesports
objectius


 • Potenciar la funció integradora i de cohesió social de l'esport.
 • Contribuir mitjançant la pràctica esportiva a la formació en valors de tolerància, el respecte als altres i a les regles, la confiança en un mateix, l'esforç de superació, l'autocrítica, l'autonomia, la capacitat de decisió, l'autogestió, la cooperació, el treball en equip, entre d'altres.
 • Fomentar la pràctica regular d'activitats físiques i esportives i l'adquisició d'hàbits saludables que contribueixin a un millor benestar.
 • Desenvolupar un treball esportiu de qualitat amb els infants, en funció de la disciplina esportiva que practiqui.

 


dinamització esportiva


Juntament amb la pràctica i l’aprenentatge de cadascun dels esports, desenvolupem un treball en xarxa amb Clubs i entitats esportives, per tal de poder derivar els infants que mostrin un interès especial per desenvolupar una pràctica continuada de l’esport o tinguin capacitats que destaquin a la seva disciplina esportiva.


ACTIVITATS AMB LES FAMÍLIES


I paral·lelament portem a terme tot un seguit d’activitats encaminades al foment de la participació de les famílies a les activitats, tant al seguiment com a la participació a les competicions, sortides i actes socials que promovem des de l’Eina SCCL i la pròpia escola, a més de gestionar tot el relacionat amb els  equipaments esportius: xandalls, samarretes, etc.


EQUIP HUMÀ


La base del projecte és comptar amb un equip d’entrenadors/es qualificats, amb la titulació bàsica de Monitors d’Esports d’Equip, i la titulació específica del seu esport de referència. L’equip està dirigit per una Direcció encarregada de la seva supervisió i una Direcció Tècnica que dona suport per a la preparació física i el seguiment dels infants.

Direcció: Moisses


metodologia de treball


A la nostra escola d’esports treballem de manera integral amb els infants i joves, partint de les seves capacitats individuals però potenciant el treball en grups d’edats:

 • Prebenjamins/nes (5-6 anys): Amb els més petits treballem la psicomotricitat i utilitzarem el recurs del joc. Creiem que les activitats jugades són la millor manera d’iniciar als més menuts.
 • Benjamins/nes (7-8 anys): Continuant amb el treball basat en el joc, ja comencen a iniciar-se a la pràctica esportiva. Comencen a participar en competicions, sent una bona manera de posar en pràctica els coneixements adquirits.
 • Alevins/nes (9-10 anys): Treballen amb la tecnificació individual i del grup, desenvolupant una tasca multidisciplinària amb l’objectiu d’assolir el màxim d’experiències motrius. Participen en competicions; cal aprendre a guanyar i a perdre.
 • Infantils (11-12 anys): Una vegada definida la seva preferència participen en totes les especialitats i variacions de cada esports.
 • Cadets (13-14 anys): L’entrenament s’enfoca cap un determinat sector o posició a l’esport, encara que a les competicions segueixen englobant diverses possibilitats.

 


ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES


Juntament amb l’activitat de l’Escola Esportiva que es desenvolupa al llarg del curs escolar, organitzem diferents activitats complementàries per a afavorir i reforçar la pràctica de l’esport.

 • Jornades esportives: Es realitzen el 1er dissabte de juny com a cloenda del curs, per tal de fer una trobada de totes els infants i famílies dels centres participants a l’Escola Esportiva.
 • Campus Esportiu: Es tracta d’una activitats pensada per a les vacances escolars, especialment als mesos d’estiu – juny i juliol – on es treballa la tecnificació esportiva, la relació amb diferents infants i les activitats en el lleure.
 • Partits interescolars: El fet de treballar a un nombre important d’escoles ens permet realitzar partits entre diferents escoles del municipi, mantenint el ritme d’activitat i l’incentiu dels infants en aquells moments on no es desenvolupi la lliga escolar.

 TRUCA'NS I ET FEM UNA PROPOSTA A MIDA

Telèfon: 93 736 47 22